24/7 coaching en begeleiding

Bij KetoServices coachen en begeleiden we bij voorkeur OKL (Optimale Ketogene Leefstijl), omdat deze leefstijl de meeste verantwoorde en gezonde keto-variant is. Onze specialisatie is dus OKL en onze programma’s zijn daarop gebaseerd. Dat betekent dat ons standaard programma jou per dag niet boven 25 gram koolhydraten laat komen (bij een gemiddelde macro), en dat je altijd meer eiwitten (bouwstenen voor je lichaam) dan vetten (energiebron voor je lichaam) zult eten.

Wij begeleiden en coachen persoonlijk: te beginnen met een intake en daarna volledig verzorgde startweken om snel en stevig in ketose te komen. Wij geven veel advies en ondersteuning en wij hebben zo vaak onderling contact als jij prettig vindt. Onze helpdesk reageert ècht snel op jouw vragen en volgt jouw ontwikkeling op de voet. Zij kunnen je zelfs bijvoorbeeld helpen kiezen van de menukaart in een restaurant waar je op dat moment zit. Wij motiveren en begeleiden je bij elke stap. We gaan zelfs zover dat je ons dag en nacht om hulp mag vragen!
Alle begin is moeilijk, maar op met onze hulp ga jij snel en gemakkelijk je nieuwe leefstijl in, vliegen de kilo’s eraf en is een herboren en gezond leven binnen handbereik. Wij zijn er voor jou, met raad, daad en ervaring: bij alle voorkomende juich- en ook paniekmomenten.
Ook al ervaren keto’ers staan wij bij! Zit je in een stall of plateaufase? Heb je je doelstelling bijna bereikt, maar dat laatste beetje lukt niet? Kom je er niet uit met al die tegenstrijdige adviezen die je vindt op het web en op Facebook? Lees deze reviews maar eens…

Wat vraagt de OKL-leefstijl van je?

De meeste mensen komen dus bij ons voor hulp bij OKL. OKL is de meest strenge vorm van koolhydraten-arm eten, biedt het beste resultaat voor zowel gewichtsverlies als voor het omkeren van metabolisme gerelateerde ziektebeelden, en het is dan ook ons paradepaardje.
Vanuit het hele land, en ook buiten Nederland, worden wij geraadpleegd door  mensen die zijn vastgelopen in hun eigen pogingen Low Carb te gaan leven, of die onkundige hulp op Facebook gehad hebben.

Er is behoorlijk wat voor nodig om over te schakelen naar de OKL-leefstijl. Al die zorgen en al dat werk nemen wij jou uit handen. Je kunt het ook helemaal zelf doen, maar weet dan wel waarvoor je komt te staan. Kijk maar even mee naar wat ervoor nodig is om over te schakelen en de OKL-leefwijze aan te houden. Wat staat je dan te wachten?

Wat je altijd zal moeten:

  • Alleen ‘echte’ voeding eten (geen bewerkt voedsel, ook geen pakjes, zakjes, potjes, enz.), waarbij een individueel niveau van macronutriënten gevolgd moet worden. (Een voorbeeld: jouw macro is 20/100/90. Dus 20 gr. koolhydraten, 100 gr. eiwitten, 90 gr. vet: dat dus, elke dag en blijvend.) Je hebt dus ook behoorlijke kennis nodig van wat je wel/niet mag eten, geldend voor elke maaltijd.
  • Bloedwaardenonderzoek in overleg met jouw eigen huisarts. Een nulmeting, een tweede meting na de eerste maanden OKL en daarna (half)jaarlijkse onderhoudsmetingen (afhankelijk van de uitslagen).
  • Het slikken van een specifieke combinatie van voedingssuppletie in de vorm van vitaminen en mineralen (gebaseerd op jouw eerdere bloedwaardenonderzoek) om tekorten te compenseren die het eerdere voedingspatroon veroorzaakte of anderzijds aanvullend zijn voor een optimale gezondheid.
  • In staat zijn om zelf te reageren en de juiste actie te ondernemen bij positieve of negatieve veranderingen in gewicht, vetontwikkeling, lever- en nierfuncties en het bloedsuikerniveau.
  • Veranderingen doorvoeren in het plannen van jouw maaltijdmomenten, beweging, slaappatronen, enzovoort.
  • Dagelijks wegen, meten en daarvan de resultaten en de ontwikkeling bijhouden.
  • Weten wanneer en hoe je moet ombouwen naar een onderhoudsmacro wanneer je je doelstelling(en) hebt bereikt.

Je doorzettingsvermogen zal worden uitgedaagd, maar je zal ook geconfronteerd worden met vervelende en demotiverende externe hindernissen die horen bij de verandering.

OKL kost veel tijd. Je moet alles zelf vers maken en daarvoor ook de inkopen doen, het vervolgens voorbereiden en klaarmaken. Het kost allemaal veel meer tijd dan toen je nog kant-en-klare dingen gebruikte, onderweg wat at of zelfs fast food kon kopen.

Het aanhouden van de juiste macro: welke is correct, en vooral, wat te doen wanneer het gewicht of andere parameters gaandeweg veranderen? Dit vereist kennis, vooral van voeding en van de biochemie van het lichaam. Je moet weten wat kan en wat vermeden moet worden. Hoewel ook dit behoorlijk wat extra tijd kost, vreet het soms ook aan je zelfvertrouwen.
Hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste voedingskeuzes maakt voor jezelf of voor jouw gezinsleden?
Hoe bepaal je welke supplementen je ècht nodig hebt, en welke daarnaast prima zijn om nog mee aan te vullen? Veel aanbieders van voedingssuppletie hebben een eigenbelang en zij hebben daarnaast niet of nauwelijks kennis van het medisch dossier van een klant.
Kan een supplement gecombineerd worden met bepaalde medicijnen of aandoeningen?
Kan jouw lichaam optimaal profiteren van de aanvulling?

De resultaten van de OKL-leefstijl zijn meetbaar en kunnen op rationele gronden worden beoordeeld. Sommige kunnen slechts door onderzoek in een bloedlaboratorium worden aangetoond en dergelijk transparant onderzoeksresultaat vormt bij herhaling de basis voor zelfmotivatie. Maar wat moet er allemaal onderzocht worden, waarom en hoe vaak? Wij helpen je!
Hoe beoordeel je de laboratoriumuitslagen van het bloedonderzoek?
Wat te doen als jouw huisarts niet wil meewerken? Ook daarbij helpen wij!

Wij zijn ervan overtuigd dat wij voor jou al deze externe problematiek kunnen oplossen met onze complete en individuele op-maat-ondersteuning, zodat jij je volledig – en relaxed – kunt concentreren en toeleggen op de benodigde focus en discipline voor je nieuwe leefwijze. Wij zullen je bijstaan bij het maken van de gewenste leefstijlverandering, en daarbovenop zorgen wij ervoor dat die verandering zich plezierig en relatief gemakkelijk voltrekt.

Onze servicepakketten zijn een oplossing-op-maat voor mensen die een succesvolle transitie nastreven en hun nieuwe, op minder koolhydraten gebaseerde leefwijze ook blijvend willen volhouden.

Onze diensten zijn niet beperkt tot mensen die voor OKL kiezen en ons volledige servicepakket afnemen. Wij zijn ook in staat om allerlei andere dieet- en menuwensen te ondersteunen en te begeleiden. Bijvoorbeeld wanneer je gewoon gezonder wilt eten, of glutenvrij moet eten. Bijkomend voordeel: het reduceren van koolhydraten in de dagelijkse voeding schrapt bijna per definitie de meeste gluten van het menu. Uiteraard houden wij rekening met allergieën.

Realiseer je dat OKL betekent dat je veel/voldoende eiwitten tot je moet nemen. Dat betekent dus veel vlees/vis. Vegetarisme en OKL zijn bijna niet te verenigen! 

OKL is het topsegment waarop wij onze begeleiding inrichten, maar heb jij een andere menubehoefte? Dan kunnen wij op een daarvan afgeleide wijze jou eveneens ondersteunen op manieren die jou specifiek passen. Kwestie van overleggen en afstemmen!

Ja! Ik wil beginnen met het 4-weeks startprogramma van KetoServices.