Mensen met (flink) overgewicht, of met gezondheids- of fysieke beperkingen, hebben moeite met bewegen en sporten is al helemaal een opgave. Maar spieren bezitten ze in de meeste gevallen volop. Hoeveel spierkracht is er nodig, denk je, om al die extra kilo’s rond te zeulen?
Voor hen hebben wij goed nieuws!

Verbruikte energie door middel van beweging versterkt in enige mate je afvalinspanningen. Er is echter geen 1-op-1 relatie met je gewicht of je verbruik op de loopband en de kcal vet die je verbrandt. Dat komt doordat je door beweging ook spieren opbouwt. Een ketogene leefwijze is het enige dieet dat dit voordeel overigens biedt. Vaak verlies je bij andere diëten namelijk zowel vet als magere massa, waardoor jojo-en het eindresultaat wordt.

Belangrijk om te weten: in ketose en met voldoende eiwit wordt jouw lichaamseigen spiermassa niet als energiebron gebruikt. Niet bewegen leidt alleen tot natuurlijke spierafbouw; niet tot roofbouw.

Natuurlijk is bewegen goed en bevelen wij het aan. Beweging houdt je soepel en in conditie, en is in veel gevallen ook een stimulans voor het sociale leven.

Echte sporters mogen hun serieus berekende kcal-verbruik “terugeten”, maar zullen door ons toegesneden adviezen krijgen hoe dat aan te pakken, zonder de negatieve impact daarvan.