VOEDINGSSUPPLETIE – hoe, wat en waarom?

OKL: de wetenschappelijk onderbouwde vorm van Keto.
Optimaal Ketogeen Leven (OKL) is de strengste variant van keto, en het is ook de leefstijl waarin wij ons specialiseren. Wereldwijd zijn er voor deze variant de meeste wetenschappelijke onderzoeken gedaan, en die onderzoeksbewijzen voor bepaalde beweringen vinden wij belangrijk! Op basis daarvan hebben wij bepaalde suppletiekeuzes gemaakt. Niet alleen de soort, maar ook de verbinding is van belang, de hoeveelheid en de regelmaat. Voor velen kan de suppletie verschillen (alleen bloedonderzoek kan aantonen wat je echt nodig hebt), maar in de basis komt zo goed als elke Nederlander een specifiek aantal vitaminen en mineralen tekort. Die zijn daarom standaard opgenomen in onze lijst. Er zijn supplementen opgenomen die een keto-leefstijl ondersteunen (vetverbranding versnellen) en ook die bij bepaalde aandoeningen zeer effectief blijken te zijn. Een supplementenpakket stellen wij je daarom altijd “op maat” voor. Nogmaals: niet omdat we dat leuk vinden, maar omdat het wetenschappelijk is aangetoond dat het weldegelijk werkt. Je zult in latere bloedonderzoeken daarvan ook je eigen resultaten zien!

Wat slik je om jouw OKL-reis te optimaliseren?

Nogmaals: hier vind je de volledige lijst van de door ons aanbevolen supplementen, met bij elk product een korte toelichting (wat doet het in je lichaam, dus waarom zou je het slikken), en ook algemene toepasbare informatie over de supplementkeuzes. Wanneer je hier vragen over hebt dan zijn ze uiteraard meer dan welkom.

Waarom de door ons aanbevolen supplementen de beste optie zijn voor een OKL-leefwijze

Keto volgens OKL leeft en groeit omdat het op wetenschappelijke basis is gestoeld. Met elk nieuw onderzoeksresultaat bewegen wij mee. Lees bijvoorbeeld ons onlangs gepubliceerde blog n.a.v. de jongste wetenschappelijke inzichten over Choline. OKL dankt de aantoonbare resultaten onder andere aan deze zeer complete en doordachte inzet van volledig natuurlijke supplementen. Bestaande en nieuwe inzichten komen ook tot ons door een OKL-groep met momenteel >50.000 wereldwijde leden met daarin veel (wat) minder gezonde mensen. Wij moeten streven naar bewezen standaardisatie bij adviezen die ècht werken en waar verdere ondersteuning op kan worden verleend. Als je weet hoe een heel cohort aan gebruikers reageert op een bepaald supplement, dan heb je belangrijke informatie die de uiteindelijke productkeuze efficiënt en transparant maakt. Zo zijn er onderbouwde keuzes voor het gebruik van specifieke producten in specifieke situaties en weigert OKL wereldwijd (ter behoud van haar ondersteuningsstructuur) evident niet-vergelijkbare producten serieus te laten “meewegen” als goedgekeurd. Maar je hebt als klant van KetoServices, en als gebruiker van supplementen, dus eigen verantwoording; wij wijzen op basis van OKL slechts een mogelijke invulling aan en kunnen dus niet ieder supplement ondersteunen.

Bepaalde supplementen moeten worden gekozen op basis van harde informatie

Veel supplementen die wij voor de OKL-leefwijze adviseren verbeteren allerlei processen in je interne energiebronnen en lichaamshuishouding. Zonder echte informatie over jouw lichaam kunnen wij niet correct adviseren, of je resultaten meetbaar maken. Daarom moet je eigenlijk je arts informeren dat je de OKL-leefwijze wil volgen en dat je daarvoor een bloedonderzoek nodig hebt die jullie beiden als startpunt/nulmeting kunnen beschouwen. Zo kan jouw arts ook je vooruitgang volgen als hem/haar dat interesseert. Met die tests heb je zelf de ultieme controle over jouw lichaam in handen. Jouw individuele behoefte aan bloedonderzoeken kunnen wij in overleg met jou (en eventueel met jouw arts) opstellen.

Supplementen bestellen kan op drie manieren:

ZELF IMPORTEREN VANUIT DE VS

Je kunt de OKL-goedgekeurde supplementen beter niet zomaar ergens kopen. In Nederland zijn de meeste supplementen synthetisch of anders laag gedoseerd (en in beide gevallen dus ook laag in prijs). Hoog gedoseerde supplementen zijn sowieso duurder en worden in Nederland voor veel hogere prijzen aangeboden. Zelf bestellen in de VS is meestal een goedkoper alternatief. De op dit moment geldende prijs in de VS, bij onze voorkeurleverancier Iherb, is op onze bestellijst aangeven ($-prijs, ongeveer). Bij die prijs komt nog transport (kies altijd DHL) en als je geen geluk hebt komt daar ook zomaar invoerbelasting (6,8%), BTW (9%) en €17,55 inklaringskosten bij. Maar als je het liever daar zelf wilt bestellen: be our guest! Wanneer je op de plaatjes in onze bestellijst klikt kom je bij het betreffende artikel op de website van Iherb. Het gebruik van deze links levert je in elk geval de eerste keer -als nieuwe klant- 5% korting op. Cadeautje van ons, voor jou!

Wil je rechtstreeks bij Iherb bestellen? Laat ons dat bij inschrijving even weten. Wij sturen je dan per e-mail de bestellijst die de eerder genoemde korting oplevert.

Wij bieden je daarnaast twee andere -makkelijkere- alternatieven om supplementen te bestellen:

DOORLEVERING NA BULK-IMPORT

Wij leveren de door jou specifiek gewenste supplementen, verzegeld en in originele (groot)verpakkingen en hoeveelheden, voor een all-in prijs zoals vermeld in onze bestellijst (onder “onze prijs, all-in”). Geen zorg om VS transport, invoerbelasting en BTW. Mogelijk moeten we wel Post NL-kosten berekenen indien je alleen per potje bestelt, want dan wordt de verzending relatief kostbaar.

Wil je doorlevering na bulk-import? Laat ons dat bij inschrijving even weten. Wij sturen je dan per e-mail de bestellijst.

-of-

LEVERING VAN MAANDPORTIONERING

Wij leveren jou de standaard acht supplementen van Iherb (Mag, Kal, Carn, ALA, Chol, Vit C, Vit D, NAC Detox), in één pakket, in de juiste maandportionering. Daarvoor berekenen wij slechts €3,- per dag all-in (dus de maandportionering van deze supps, incl. btw en verzending). Je bestelt per maand en er is geen abonnementsverplichting. Je krijgt alle maandelijks nodige supplementen in de juiste hoeveelheid. Uiteraard kan dan ook rekening worden gehouden met individuele dosering of andere afwijkingen. Dit is voor jou in elk geval de voordeligste en meest flexibele optie. Wij het werk en de zorgen, jij het gemak!

Wil je levering van maandportionering? Individuele dosering nodig? Wellicht aangevuld met andere supps? Laat ons dat bij inschrijving dan even weten.

Wil je op enig moment kiezen voor een andere optie? Natuurlijk kan dat!

Voor het overzicht van de door KetoServices aanbevolen supplementen: klik hier.