Keto is zeker niet geschikt voor iedereen. Velen doen het prima op ‘normaal’ gevarieerde voeding en hun lichamen hebben weinig moeite met het verwerken van koolhydraten en suikers; vaak met mate geconsumeerd. Maar de lichamen van sommige anderen reageren er minder goed op: van een opgeblazen gevoel en energiedips tot aan een volledig verstoord metabolisme dat veelal “welvaartsziekten” veroorzaakt (zoals obesitas, diabetes-2, vervette organen, enz.).

Keto is geen (tijdelijk) dieet, maar een leefwijze. Ketogeen leven is een manier van eten en leven die je niet zomaar eventjes doet, met de nadruk op ‘niet even’. Je zult jouw lichaam langdurig moeten laten wennen aan een andere manier van energie gebruiken en behalve tijd is daarvoor nog meer nodig.

Wil jij ook:
…snel, veel en blijvend afvallen?
…lekker eten?
…nooit meer honger hebben?
…langer en gezonder leven?
…of zelfs Diabetes-2 omkeren?

Dan ben jij klaar voor keto!

LEKKER ETEN,
NOOIT HONGER,
TOCH SLANK + GEZOND:
HET KAN!

Wat van jou gevraagd zal worden is volharding, focus, doorzettingsvermogen, overtuiging, consequentheid, eerlijkheid, tijd en inspanning. Maar je zult zien dat, na een eerste periode van gewenning, het omslagpunt al snel wordt bereikt: jouw lichaam komt in ketose, dus je voelt je energiek, helder en fit. En je hebt inmiddels gemerkt dat alles wat je wèl mag eten echt ontzettend lekker is en je verzadigt. Gewicht verliezen doe je ook al snel: de eerste weken vliegen de kilo’s er meestal al af. Dat is dan nog vochtverlies, maar direct daarna zal jouw lichaam het eigen overtollige lichaamsvet gaan verbruiken. Ondertussen vindt vernieuwing van de cellen plaats en krijgen jouw organen en bloedsamenstelling al een duwtje in de goede richting.
Al snel wordt het volgen van de ketogene leefwijze voor jou een eitje. Zeker met onze hulp!

Hoe het in jouw lichaam allemaal werkt en verandert op biochemisch gebied wordt uitgebreid toegelicht op onze website.

Geen koolhydraten en suikers meer -> ketose!

Bij een ketogene leefwijze wordt de dagelijkse inname van koolhydraten (ook genoemd: khd/carbohydrates/carbs) zoveel mogelijk vermeden, terwijl eiwitten (= proteïnen: vlees, vis) worden verhoogd. Evenals vetten (= boter, oliën, dierlijk vet, kazen). Zo schakelt je lichaam om van ‘op glucose lopen’, naar ‘op vet lopen’. Meer vetten en eiwitten eten verzadigt je en dat gevoel houdt langer aan dan je vol voelen van koolhydraten. En je vermijdt volledig de welbekende suikerdip, die altijd enkele uren na een maaltijd optreedt als je ‘op glucose loopt’.

Omdat je geen honger hebt, eet je vanzelf minder (calorieën), en dus val je af.
Je lichaam loopt op vet wanneer het ‘in ketose’ is, en zal geleidelijk je eigen overbodige lichaamsvet verbranden.
Het is het enige dat ècht en blijvend helpt tegen obesitas/overgewicht (dus ook zonder jojo-effect), mits je in ketose blijft.
Erbij bewegen/sporten mag, uiteraard, maar is geen voorwaarde voor succes.

Vet is niet slecht

In tegenstelling tot wat sinds de oorlogsjaren algemeen werd aangenomen is vet helemaal niet slecht voor je. Vet heb je nodig. Suikers (dus glucose -en alle daarmee samenhangende verbindingen-) zijn ook koolhydraten, en suikers zijn pas ècht slecht!

Kom je iets tekort, als je beperkter eet?

Ja, uiteraard. Suikers en koolhydraten krijg je nauwelijks meer binnen, maar je lichaam kan echt heel goed zonder. Ook daarover lees je meer op onze website. Wat je vooral tekort gaat komen is zout en dus ook Natrium. In brood zit namelijk behoorlijk wat zout en aan aardappelen en pasta e.d. voegen we het meestal ook toe. Die hoeveelheden loop je nu sowieso mis. Maar zout is eenvoudig aan te vullen. Ook andere tekorten, die de meeste Nederlanders bijna standaard hebben, kunnen worden aangevuld met voedingssupplementen. Wij hebben daarvoor een heel effectief scala van hoge kwaliteit bij Iherb (Amerikaanse leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen) geselecteerd. Lees hierover ook meer op onze website.Omkeren van ziektebeeldenKetogeen leven = gezond leven. Verschillende auto-immuunziekten (epilepsie, MS, diabetes type 2) worden met ketogeen eten genezen of afgeremd, tumoren die van glucose leven slinken of verdwijnen, hersenziekten krijgen weinig tot geen kans (Alzheimer, dementie).

En er zijn nog zoveel andere aan overgewicht gerelateerde aandoeningen die uiteraard ook positief reageren op het gewichtsverlies dat bij ketogeen leven een vanzelfsprekendheid is (vervette lever, hart- en vaataandoeningen, gewrichtsproblemen ….).

  • Bijkomend voordeel: in ketose voel je je energieker, alerter, evenwichtiger, fitter.
  • Ben jij er klaar voor?
  • Ben jij bereid brood, aardappelen, rijst, pasta, fruit, bier, taart en snacks te laten staan?
  • Wil jij je menu verrijken met heerlijke gerechten die voornamelijk bestaan uit vlees/vis, groenten, boter/olie, room, eieren en kaas?
  • Durf je ècht te koken, dus niet met pakjes, zakjes en potjes, maar met goede, verse ingrediënten?
  • Dan ben je klaar voor Keto!

Welcome to the future of good and healthy eating

Wat doen wij bij KetoServices voor jou?

Bij KetoServices helpen wij mensen in heel Nederland wanneer zij een koolhydratenarme leefstijl willen volgen. Daarmee kunnen zij snel veel en blijvend gewicht verliezen en gezonder leven (met khd-arm of paleo), maar ook levensbedreigende ziekten omkeren, zoals diabetes-2 maar ook andere ziektebeelden die door een verstoord metabolisme worden veroorzaakt (met de OKL-variant). Obesitas, hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerwaarden, hoge tryglyceriden, hoge cholesterol: het zijn allemaal medische condities die direct geassocieerd worden met het risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en diabetes.) Het goede nieuws is dat al deze factoren enorm verbeteren bij een keto leefstijl (= < khd-arm). Èn het heeft een positieve invloed op verschillende hersenaandoeningen, zoals dementia/Alzheimer, MS, epilepsie, e.d.

“Op elk feestje sla ik het gebakje af. Ook geen chips voor mij. Maar olijfjes, plakjes worst en blokjes kaas: lekker hoor! Dat mag ik gewoon; en veel ook! Al die Franse kaasjes die dan vaak worden aangeboden? Heerlijk; ik laat gewoon het toastje of stukje stokbrood weg.”

Wij maken het je gemakkelijk!

Wij coachen en begeleiden iedereen individueel, lichten voor en leiden op. Je krijgt individuele dagmenu’s die rekening houden met jouw persoonlijke macro’s en natuurlijk met jouw smaak of allergieën. En op elk (moeilijk) moment is onze helpdesk er voor je.

Wij organiseren ook trainingen en events: dagdelen op onze thuisbasis in Heiloo, waarbij je van voor tot achter wordt ingevoerd in de concepten en achtergronden van OKL* (= Optimaal Ketogeen Leven): de uiterste vorm van keto, die de beste resultaten geeft.

Voor de liefhebbers: in Heiloo -maar ook op andere locaties in NL- organiseren wij kookworkshops en Table d’Hôte-avonden. Voor onze klanten, en ook voor die-hard-keto’ers die wel uit eten willen gaan maar zeker in ketose willen blijven, maar ook voor elke andere keto-geïnteresseerde die het eens wil proberen. Zo creëren wij een real life low-carb-community die met en van elkaar leert en leeft!

Lees op onze website gerust de testimonials van de vele anderen die wij geholpen hebben. Je vindt er ook onze eigen ervaringen met en resultaten door Keto.

Wil je door KetoServices begeleid worden, of eerst ons 4-weeks startprogramma proberen?

Het werkt simpel: klik op een van bovenstaande links, schrijf je in en wij nemen contact met je op voor een intake. Afhankelijk van jouw wensen en omstandigheden gaan we beginnen. Je kunt elke maand opnieuw bepalen of je onze hulp nog langer nodig hebt, of dat je het inmiddels zelf kan. Je kan na verloop van tijd ook het pakket veranderen en hoeveelheid service en begeleiding die je nodig hebt aanpassen.

“Als wij uit eten gaan is de uitdaging wel wat groter. Hoe duurder het restaurant, hoe moeilijker het lijkt te zijn. Geen idee wat ze dan overal in doen! Maar bijna overal kun je een goede hamburger krijgen -ik laat gewoon het broodje weg-, of een tournedos of slibtongetjes. En anders bestel ik gewoon die eeuwige salades: die met carpaccio of geitenkaas zijn eigenlijk altijd lekker! Of ik vraag de helpdesk van KetoServices om hulp: soms ter plekke, maar als ik van tevoren weet waar ik terecht ga komen bekijken zij de menukaart voor mij en adviseren wat wel, en wat niet. Ze hebben zelfs een keer overlegd met een chef en toen was er een heel Keto-menu speciaal voor mij bereid!”

Op termijn gaan wij alle maaltijdcomponenten (ontbijt, lunch, diner en snacks) ook bij je thuisbezorgen: precies volgens jouw eigen macro. En dan kun je ook dagelijks (live streaming) meekijken en meekoken met onze demonstratiechefs. Dan wordt een ketogeen leven voor jou nóg gemakkelijker! Nog even geduld…

Op onze website kun je precies lezen hoe je je kunt aanmelden, wat je precies van ons mag verwachten en wat onze hulp daarbij je kost.

*) OKL is volledig op de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek gebaseerd.