Wat is er nodig om over te schakelen naar een keto leefstijl?
Kijk even mee naar wat ervoor nodig is om over te schakelen en, bij de uiterste keuze, de keto leefwijze aan te houden. Wat staat je dan te wachten?

Wat je altijd zal moeten:

Alleen ‘echte’ voeding (geen bewerkt voedsel, ook geen pakjes, zakjes, potjes, enz.), waarbij een individueel niveau van macronutriënten gevolgd moet worden. (Een voorbeeld: jouw macro is 20/100/90. Dus 20 gr. koolhydraten, 100 gr. eiwitten, 90 gr. vet: dat dus, elke dag en blijvend.)
Behoorlijke kennis van wat je wel/niet mag eten, geldend voor elke maaltijd.
Het slikken van een specifieke combinatie van voedingssuppletie in de vorm van vitaminen en mineralen (gebaseerd op jouw eerdere bloedwaardenonderzoek) om tekorten te compenseren die jouw eerdere voeding veroorzaakte of anderzijds aanvullend zijn voor jouw optimale gezondheid.
In staat zijn om zelf te reageren en de juiste actie te ondernemen bij positieve of negatieve veranderingen in gewicht, vetontwikkeling, lever- en nierfuncties en het bloedsuikerniveau.
Veranderingen doorvoeren in het plannen van jouw maaltijdmomenten, beweging, slaappatronen, enzovoort.

Je doorzettingsvermogen zal worden uitgedaagd, maar je zal ook geconfronteerd worden met vervelende en demotiverende externe hindernissen die behoren bij de verandering:
Het kost veel meer tijd: alles zelf vers maken en daarvoor ook de inkopen doen, het vervolgens voorbereiden en klaarmaken; het kost allemaal veel meer tijd dan toen je nog kant-en-klare dingen gebruikte of zelfs fast food kon kopen.
Het aanhouden van de juiste macro: welke is correct, en vooral ook wanneer het gewicht of andere parameters gaandeweg veranderen. Dit vereist kennis, vooral van voeding. Je moet weten wat kan en wat vermeden moet worden. Hoewel ook dit behoorlijk wat extra tijd kost, vreet het soms ook aan je zelfvertrouwen.
Hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste voedingskeuzes maakt voor jezelf of voor jouw gezinsleden?
Hoe bepaal je welke supplementen je echt nodig hebt, en welke daarnaast prima zijn om mee aan te vullen? Veel aanbieders van voedingssuppletie hebben een eigenbelang en niet of nauwelijks kennis van het medisch dossier van een klant.
Kan een supplement gecombineerd worden met bepaalde medicijnen?
Kan jouw lichaam optimaal profiteren van de aanvulling?
De resultaten van een Ketogene leefstijl zijn meetbaar en kunnen op rationele gronden worden beoordeeld. Sommige kunnen slechts door onderzoek in een bloedlaboratorium worden aangetoond en dergelijk transparant onderzoeksresultaat vormt bij herhaling de basis voor zelfmotivatie. Maar wat moet er allemaal onderzocht worden, waarom en hoe vaak? Wij helpen je!
Hoe beoordeel je de laboratoriumuitslagen?
Wat te doen als jouw huisarts niet wil meewerken? Ook daarbij helpen wij!

Wij zijn ervan overtuigd dat wij voor jou al deze externe problematiek kunnen oplossen met onze complete en individuele op-maat-ondersteuning, zodat jij je volledig – en relaxed – kunt concentreren en toeleggen op de benodigde focus en discipline. Wij zullen je bijstaan bij het maken van de gewenste leefstijlverandering, en daar bovenop zorgen wij ervoor dat die verandering zich plezierig en relatief gemakkelijk voltrekt.

Onze servicepakketten zijn een oplossing-op-maat voor mensen die een succesvolle transitie nastreven en hun nieuwe, op minder koolhydraten gebaseerde leefwijze ook willen blijven volhouden.

Onze diensten zijn niet beperkt tot mensen die voor keto kiezen en ons volledige servicepakket afnemen. Wij zijn ook in staat om allerlei andere low carb diëten te ondersteunen en te begeleiden. Wanneer je gewoon gezonder wil eten, of glutenvrij moeten eten. Bijkomend voordeel: het reduceren van koolhydraten in de dagelijkse voeding schrapt bijna per definitie de meeste gluten van het menu. Keto is het topsegment waarop wij onze begeleiding inrichten, maar heb jij een andere menubehoefte? Dan kunnen wij op een daarvan afgeleide wijze jou eveneens ondersteunen op manieren die jou specifiek passen.

Onze dienst

Wij zetten ons bij KetoServices wat af tegen het gelimiteerde aanbod van de tegenwoordige aanbieders van maaltijdboxen. Er is een aantal wereldwijde spelers zoals ‘HelloFresh’ en ‘Marley Spoon’, alsmede een aantal lokale aanbieders. In de VS, waar deze markt ontstond, zijn ‘Blue Apron’ en ‘Plated’ de grootste spelers. Geen van deze partijen biedt een complete ondersteuning bij ons soort leefstijlverandering, dat ook nog eens een specifieke productkeuze van een constante kwaliteit vereist. Het voeren van een huishouden in keto-stijl met hun aanbod van maaltijden, is zelfs niet eens mogelijk, omdat daarbij altijd koolhydraten worden aangeboden en in de optimale calorische eenheden worden meegerekend.

De eerste verandering van proportie is dat je gaat ervaren dat het koken van een voedzame en lekkere maaltijd met verse ingrediënten eigenlijk ook heel eenvoudig kan. Koken kan weer zoals je ?(groot-)moeder dat deed. Het koken hoeft niet veel tijd en moeite te kosten om geweldig te smaken, en het voldoet op het bord exact aan jouw eigen individuele macro’s. Eenvoudig koken levert vaak de mooiste smaken en de meeste verzadiging op.
Eenvoudig koken leer je gemakkelijk en snel. Alle benodigdheden voor de maaltijd zijn door ons geleverd (ja echt alles, tot en met keukengerei; wat je maar wilt) en vervolgens kies je of je zelf aan de slag gaat (met een mooie en duidelijke receptenkaart en/of -video) of mee wil koken met onze chef die LIVE gestreamd zal worden (tussen 17:30 en 21:30u), aangevuld met de ondersteuning van de kookcoach aan onze helpdesk. Je kunt jouw eigen maaltijd klaarmaken (met eigen macro’s), maar ook koken voor het hele gezin (hun non-macro’s), indien gewenst. Wij leveren alle maaltijden: voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Elk dinergerecht zal gecompleteerd worden met een optimale wijnsuggestie (en levering).

Wij leveren niet alleen voeding; de overige onderdelen van ons product completeren het pakket. Om jou goed te kunnen begeleiden is het voor ons bijna noodzakelijk om er zelf de hand in te hebben wat jij wanneer eet en hoeveel. Wanneer je in ketose wil komen, dan zul je volgens jouw macro’s moeten eten, anders lukt het niet. Wanneer wij exact weten wat er door jou gegeten wordt kunnen wij een garantie op de transitie geven. Deze garantie en ons bijbehorende supplementenvoorstel (indien nodig) zullen zo goed als zeker leiden tot het succesvol bereiken van jouw doelstellingen. Wij kunnen de transitie begeleiden tot het moment waarop er overgeschakeld kan worden op een onderhoudsfase en ook dan kunnen wij blijven ondersteunen bij de gekozen leefwijze, gebaseerd op concrete informatie en transparante cijfers. Jij bereikte jouw staat van zijn door verkeerd te eten; wij helpen en ondersteunen je op jouw weg naar een gecorrigeerde versie van jezelf.