Wat leuk dat je meer over ons wil weten! Je mag ons ook bellen en vragen wat je weten wilt. Maar om de eerste nieuwgierigheid te bevredigen lees je hieronder onze geschiedenissen. Wij hebben elkaar gevraagd om over de ander iets te schrijven op deze pagina. En inderdaad, dat was wederzijds een leuke verrassing om te lezen 😉

Motivatie

Onze familie en vrienden zagen onze inspanningen, maar vooral ook onze blijvende resultaten, want in korte tijd werden wij spectaculair slanker, gezonder en gelukkiger. Maar zij zagen ons eigenlijk alleen maar lekkere dingen eten, in hoeveelheden die geen “dieet” deden vermoeden. Dat wilden de meesten van hen ook! Wij begonnen met persoonlijke tips, dat werd steeds meer coaching, vervolgens ontstonden er brede en gelaagde Facebook-groepen waarmee wij onze recepten deelden, aan wie wij supplementen adviseerden en waaraan wij uiteindelijk dagelijks begeleiding gaven. Wij verdiepten ons in de wetenschappelijke onderzoeken rondom voeding, biochemie en keto, tot wij uiteindelijk OKL ontdekten: op moderne wetenschap gebaseerd, minder vet, meer eiwitten en daardoor op de lange termijn veel gezonder en effectiever. Er ging veel tijd in zitten, maar wij vonden het leuk om te doen en vooral ook erg inspirerend en de moeite waard. Dus gooiden wij zonder twijfel en vol overtuiging het roer om: wij veranderden ons leven en ons werk, en zo is KetoServices als onderneming ontstaan.

Monique Hoogvliet (1968)

Phillip zegt over Monique:

Monique heeft eigenlijk altijd wel met voeding gewerkt. Zij was eerder commercieel directeur bij een farmaceutische onderneming waar hoogwaardige voedingssupplementen voor mens èn dier ontwikkeld en verkocht werden, en dat komt ons nu ook weer goed van pas. Maar zij begon haar carrière bij de regionale supermarktketen Hoogvliet: een echt familiebedrijf. In 1996 nam zij als algemeen directeur het familiebedrijf over. Maar het moederschap combineerde daar uiteindelijk slecht mee. Tevens heeft zij ervaring als freelance manager (of ZZP’er, zoals dat nu heet), was zij commissaris bij MKB-bedrijven in verschillende sectoren en nog steeds werkt zij als gediplomeerd coach met startende ondernemers voor Qredits.

Monique leeft sinds 2016 volgens de OKL leefwijze. Hoewel zij geen gezondheidsproblemen had viel zij binnen 10 maanden meer dan 20 kilo af. Inmiddels is zij 32 kilo lichter dan toe zij begon, en is zij al sinds kerst 2017 strak op gewicht (1,74m – 65 kilo). Monique vindt het leuk om steeds weer nieuwe manieren te ontwikkelen om gemakkelijker en gebruikersvriendelijker volgens OKL te koken en te bakken. Zij houdt erg van koken (vooral de Aziatische keuken) en zij probeert graag nieuwe recepten uit: om gèk van te worden! Meer dan tien jaar was zij ook actief voorzitter van AGA Ownersclub NL en promotor van deze slow cooker. Waar wij samen ook komen, wat wij ook doen: het gaat altijd over eten, hahaha!

De ervaringen van Monique met detail- en vershandel, logistiek, procesontwikkeling, HR, coaching, public relations, alsmede haar kookvaardigheid en leidinggevende kwaliteiten komen goed van pas bij KetoServices. Zij vult mij op bijna elke denkbare wijze aan en daarmee maakt zij ons team een perfecte eenheid.

Phillip Actor (1961)

Monique zegt over Phillip:

Phillip is een echte serial entrepreneur (meervoudig ondernemer). Met zijn snelle denken en brede ervaring heeft hij de afgelopen dertig jaar verschillende ondernemingen opgericht en geleid. Daarvoor was Phillip over de hele wereld actief in handel van gebruikte IBM-apparatuur. In die markt werd hem zelfs goeroe-status toegedicht en leerde hij alles over het doen en nakomen van toezeggingen. Daar leven wij allebei naar: je doet wat je zegt, en je zegt wat je doet. Phillip is erg goed in just-in-time logistiek en supply chain management. Tevens heeft hij ervaring als market-maker in aandelenopties en verrichtte hij het management van diverse succesvolle bands en artiesten in Nederland, maar ook voor internationale sterren. Hij is ook mijn digi- en wifi-koning: alles krijgt Phillip goed werkend; dingen met knopjes, digitale instellingen, apparaten met en zonder snoertjes, het heeft geen geheimen voor hem!
Phillip is een uitstekende semiprofessionele chef en hij houdt van barbecueën: maar dan wel groot-groter-grootst vlees! Hij is een heuse carnivoor; het liefst kluift hij vlees van het bot. En wij delen samen onze passie voor wijnen. Door vanaf begin 2016 Low Carb te eten (eerst Keto, daarna OKL) viel Phillip voor mijn ogen 42 kilo af en keerde hij zijn diabetes-2 binnen een paar maanden volledig om! Hierover heeft Phillip een inspirerend blog geschreven dat je elders op de website kunt lezen. Phillip woog toen hij begon maar liefst 116 kilo: veel te zwaar voor zijn 1,74m. Nu weet hij het keurig onder de 80 kilo te houden. Inmiddels heeft Phillip een aanzienlijke kennis van biochemie waar het diëtetiek en energiesystemen in het menselijk lichaam betreft. Hij leest alles wat hij te pakken kan krijgen, en dan wéét hij het ook. Zijn kennis en ervaring zijn vitaal voor KetoServices!